De vrachtwagen is zijn grootste droom

Geschreven door admin op . In categorie: Wonen

band-tapijtDe slaapkamer van mijn zoon is aan een ‘make over’ toe. En wat doe je als je zoon al vanaf dat hij kan lopen roept dat hij vrachtwagenchauffeur wil worden? Dan koop je tapijt met een bandenprint voor zijn nieuwe slaapkamer!

Met de voetjes op een autoband

Wat voor mijn zoon begon met een sleutelhanger in de vorm van een autoband, is voor hem uitgegroeid tot een hype. Helemaal gek is die jongen van alles wat met vrachtauto’s te maken heeft. Gelukkig is er redelijk wat te koop. Autobanden zijn namelijk jarenlang een probleem geweest in de afvalbranche. Door de trend om zo veel mogelijk producten te recyclen wordt er nu veel hergebruikt. Van het zwarte rubber van autobanden worden veel uiteenlopende producten gemaakt. Gelukkig geen tapijt, het materiaal lijkt mij geen pretje om op te lopen. Het bandentapijt is dan ook gewoon van velours. Omdat verschillende maten in het assortiment zijn opgenomen, is voor elke maat slaapkamer wel zo’n leuk tapijt te vinden. Met een beetje mazzel kan ik nog accessoires op de kop tikken die wel gemaakt zijn van zwart rubber.

Accessoires voor de nieuwe slaapkamer

Voor aan de muur ben ik op zoek naar een echte autoband. Het is mijn bedoeling er een zitje in te maken voor mijn zoons favoriete knuffelbeer. De beer mag wel niet meer in zijn bed, maar uit zijn slaapkamer mag hij nog lang niet. Als de beer in een autoband zit, oogt hij al een stuk stoerder voor mijn opgroeiende zoon. Daarnaast zoek ik een lamp, van echt rubber lijkt me niet zo verstandig, ik zoek dus een lookalike. Over andere accessoires ga ik nog even nadenken. Er zijn vazen van het materiaal, maar daar zal mijn zoon niet zo blij van worden, misschien moet ik die maar kopen voor de woonkamer. Een riem, gemaakt van het zwarte rubber, krijgt hij in elk geval van me, hergebruik kan ik niet anders dan stimuleren. Natuurlijk vergeet ik niet een plankje aan de muur te schroeven voor zijn miniatuurvrachtauto’s.

Een autoband met een plantje er in

Oude autobanden kunnen ook verwerkt worden tot heuse kunst. Een Belgische kunstenaar schijnt wel raad te weten met het zwarte rubber. In de autobanden weet de Belg bloemmotieven te krijgen. Alleen aan de vorm kun je nog zien dat het kunstwerk van oorsprong gewoon een autoband is. Een leuke manier van hergebruik van producten die anders op de afvalberg terechtkomen. Wie weet krijg ik mijn vrouw nog wel zo gek, dat we binnenkort een autoband aan de muur in de woonkamer hebben hangen. Met een plantje er in of zo…

Over Philip

Ik ben Philip de Haan. Ik heb veel
interesse in duurzame oplossingen
in kunst, design, fashion en living.
Mijn interesse gaat de laatste jaren
vooral uit naar het recyclen van banden.
Daarom ben ik met Zwart Rubber gestart.

Copyright © 2015