Workshop afval-architectuur voor Schoolkinderen

Geschreven door admin op . In categorie: Overig

Afval Architectuur WorkshopZoals je inmiddels wel weet als je wat artikelen op zwart rubber gelezen hebt kun je van oude autobanden heel veel kunstzinnige, handige en/of grappige dingen maken. Kinderen van nu zijn meer dan ooit opgegroeid in een weggooi-cultuur. Van kant-en-klaar maaltijden tot wegwerp scheermesjes: we doen net alsof al dat afval vanzelf wel weer verdwijnt en kopen maar raak.

Het is goed om kinderen stil te laten staan bij dit proces en ze in te laten zien dat je oude dingen prima nog kunt gebruiken. Daarom: workshop afval architectuur. 

Workshop afval-architectuur

De workshop kan gegeven worden aan kinderen van verschillende leeftijden en kan duren van 2 á 3 uur tot 4 x 2 uur. Onder begeleiding van kunstenaars Jan Körbes en Denis Oudendijk gaan de kinderen aan de slag met oude fiets- of autobanden en ander afvalmateriaal. Eerst krijgen de kinderen een korte instructie van hoe om te gaan met het materiaal en leren ze wat technieken. Daarna gaan de kinderen in kleine groepjes aan de slag en zetten ze een stoel, motor of ander functioneel object in elkaar.

Het kunstwerk wordt wanneer het af is beoordeeld op of het werkt en de veiligheid. Voldoet het aan die zaken, dan blijft het op de locatie achter en zal het worden gebruikt als zit- of speel object. Dit project is niet alleen goed om kinderen te leren wat ze met afval allemaal nog kunnen doen, maar bevordert ook de samenwerking en creativiteit van kinderen.

Hoe, wat en waar?

Het project is in handen van Heden en daar kun je dan ook terecht voor alle informatie en boekingen.  Het kan zowel binnen- als buitenschools worden gehouden en de extra kosten worden beperkt tot maximaal € 14,50 per leerling. Op stroom.nl lees je ook meer over de verschillende mogelijkheden van deze cursus.

Over Philip

Ik ben Philip de Haan. Ik heb veel
interesse in duurzame oplossingen
in kunst, design, fashion en living.
Mijn interesse gaat de laatste jaren
vooral uit naar het recyclen van banden.
Daarom ben ik met Zwart Rubber gestart.

Copyright © 2015