Fiets met autobanden

Geschreven door Philip op . In categorie: Overig

fiets met autobandenGregory deGouveia is de maker van de gave fiets met autobanden, te zien op de afbeelding hiernaast. Hij noemt zijn fiets ‘ the kitten’ en het heeft hem ongeveer twee weken geduurd voordat hij hem af kreeg. [clearboth]

Overdreven groot en inefficiënt

Fiets met autobanden Zelf geeft hij al aan dat de fiets ‘ excessive and inefficient’ is, oftewel, buitensporig en inefficiënt. Dat neemt niet weg dat ik denk dat iedereen wel eens op de fiets een rondje zou willen rijden. Daarnaast is het natuurlijk gewoon een mooi plaatje.

Hoewel de ‘ fiets’  het goed zou doen in een willekeurige speeltuin raden we niet aan kinderen op deze fiets te laten rijden. Autobanden zijn namelijk niet gemaakt om de manoeuvres te kunnen maken die nodig zijn om goed te kunnen fietsen. Daarnaast is de fiets ontzettend zwaar, waardoor kinderen er meteen op, of erger, onder komen te liggen. [clearboth]

Niet de enige fiets met autobanden

De kitten is niet de enige fiets ooit gemaakt met autobanden als wielen. Even googelen op ‘ bicycle with car tires’ levert een hoop mooie plaatjes op. Vooruit, hier tonen we er nog drie: [clearboth]
Fiets met autobanden op een fiets met autobandenfiets met autoband?

Over Philip

Ik ben Philip de Haan. Ik heb veel
interesse in duurzame oplossingen
in kunst, design, fashion en living.
Mijn interesse gaat de laatste jaren
vooral uit naar het recyclen van banden.
Daarom ben ik met Zwart Rubber gestart.

Copyright © 2015