Het tweede leven van autobanden

Geschreven door Philip op . In categorie: Overig

Meer en meer krijgen we een hekel aan het weggooien van producten. Een tweede leven of hergebruik wordt daarom toegejuicht. Waarom op de grote afvalberg storten als er nog iets leuks mee gemaakt kan worden?

Stoere producten van zwart rubber

De verwijderingsbijdrage van autobanden zijn al een stap in de goede richting. Door mensen te laten betalen voor hergebruik, wordt de bewustwording aangewakkerd. Maar vooral als er mooie producten gemaakt kunnen worden, is een autoband bijna nuttig. Werden autobanden in de vorige eeuw alleen nog hergebruikt als zwemband in het open water, tegenwoordig zijn er legio mogelijkheden voor het zwarte rubber. Natuurlijk zijn er producten die vanzelfsprekend van rubber gemaakt zijn, maar juist de onverwachte wendingen zijn leuk. Wat dacht je van een item in je woonkamer als een poef? Met een lange levensduur en een zacht kussentje wordt het al snel een uniek object. Riemen van het zwarte rubber van autobanden spreken iets meer tot de verbeelding, milieuvriendelijker kan bijna niet.

Workshop afval-architectuur voor Schoolkinderen

Geschreven door admin op . In categorie: Overig

Afval Architectuur WorkshopZoals je inmiddels wel weet als je wat artikelen op zwart rubber gelezen hebt kun je van oude autobanden heel veel kunstzinnige, handige en/of grappige dingen maken. Kinderen van nu zijn meer dan ooit opgegroeid in een weggooi-cultuur. Van kant-en-klaar maaltijden tot wegwerp scheermesjes: we doen net alsof al dat afval vanzelf wel weer verdwijnt en kopen maar raak.

Het is goed om kinderen stil te laten staan bij dit proces en ze in te laten zien dat je oude dingen prima nog kunt gebruiken. Daarom: workshop afval architectuur. 

Over Philip

Ik ben Philip de Haan. Ik heb veel
interesse in duurzame oplossingen
in kunst, design, fashion en living.
Mijn interesse gaat de laatste jaren
vooral uit naar het recyclen van banden.
Daarom ben ik met Zwart Rubber gestart.

Copyright © 2015