De vrachtwagen is zijn grootste droom

Geschreven door admin op . In categorie: Wonen

band-tapijtDe slaapkamer van mijn zoon is aan een ‘make over’ toe. En wat doe je als je zoon al vanaf dat hij kan lopen roept dat hij vrachtwagenchauffeur wil worden? Dan koop je tapijt met een bandenprint voor zijn nieuwe slaapkamer!

Met de voetjes op een autoband

Wat voor mijn zoon begon met een sleutelhanger in de vorm van een autoband, is voor hem uitgegroeid tot een hype. Helemaal gek is die jongen van alles wat met vrachtauto’s te maken heeft. Gelukkig is er redelijk wat te koop. Autobanden zijn namelijk jarenlang een probleem geweest in de afvalbranche. Door de trend om zo veel mogelijk producten te recyclen wordt er nu veel hergebruikt. Van het zwarte rubber van autobanden worden veel uiteenlopende producten gemaakt. Gelukkig geen tapijt, het materiaal lijkt mij geen pretje om op te lopen. Het bandentapijt is dan ook gewoon van velours. Omdat verschillende maten in het assortiment zijn opgenomen, is voor elke maat slaapkamer wel zo’n leuk tapijt te vinden. Met een beetje mazzel kan ik nog accessoires op de kop tikken die wel gemaakt zijn van zwart rubber.

Producten gemaakt van gerecyclede autobanden? Het kan!

Geschreven door Philip op . In categorie: Mode, Wonen

Mensen worden steeds meer bewust van het ‘groene’ leven. Het milieu neemt een steeds belangrijkere plek in. Met de komst van de nieuwste hype kunnen auto’s ook helpen bij het zorgen voor een betere milieu. Hoe? Met gerecyclede autobanden natuurlijk! Met de komst van een nieuwe webshop worden we geïntroduceerd in de wereld van recyclede producten.

Autostoel – gemaakt van gerecyclede auto-onderdelen

Een autostoel is één van deze producten. Gemaakt van gerecyclede auto-onderdelen is het een ontzettend stevig en comfortabel product geworden. Opvallend genoeg blijkt de autostoel comfortabeler te zijn dan traditionele autostoelen. Het is mogelijk om deze autostoel zelf na te maken. Dit is echter wel erg lastig. Let dan wel op dat je zorgt voor de juiste zachte materialen om in de stoel te stoppen. 

Over Philip

Ik ben Philip de Haan. Ik heb veel
interesse in duurzame oplossingen
in kunst, design, fashion en living.
Mijn interesse gaat de laatste jaren
vooral uit naar het recyclen van banden.
Daarom ben ik met Zwart Rubber gestart.

Copyright © 2015